Even terug in de tijd

 

Voor de geschiedenis moeten we terug naar 4 april 1977, de oprichtingsdag van onze landelijke rijvereniging De Garderruiters en ponyclub De Garderreentjes.

 

Tijden veranderen maar de club is altijd hetzelfde gebleven, namelijk een kleine maar gezellige vereniging waar we als club voor elkaar klaarstaan en met elkaar gezelligheid delen.


Opgericht door Jaap van Middendorp, Henk van Lagen en Lex Huisman

De initiatiefnemers wilden meer dan alleen thuis in het weiland rijden en zo  werd de vereniging door deze drie heren opgericht. In een korte tijd groeide de vereniging uit tot een bloeiende ruiterclub met zo’n 70 paarden- en menleden en 45 ponyruiters. Het ontbrak het bestuur en de leden niet aan een gezonde portie werklust, al enkele jaren later werd op Koninginnedag een Oranjeconcours springen georganiseerd. Deze regionale springwedstrijd zou 30 jaar later uitgroeien tot een groot evenement met ruim 700 starts. 

Traditioneel werden in het voor- en najaar gezellige evenementen voor de leden georganiseerd om de clubleden bij elkaar te brengen en vooral lol te hebben met elkaar. De gezelligheid en lol is er nog steeds maar de club is in de loop der jaren wel kleinschaliger geworden. Nog steeds zijn wij actief met de organisatie van men- en dressuurwedstrijden en  grote Bixie events voor de jongste ruitertjes die van heinde en verre naar onze ponyclub komen.